Lendület III.

MTA-PE Translational Glycomics

Kiíró: Pannon Egyetem
biológiai tudományok
Molekuláris- és Nanotechnológiák Doktori Iskola

Témavezető: Guttman András
Helyszín: MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport


A kutatási téma leírása:

A doktorandusz feladata minimalizált veszteségű minta-előkészítésre alkalmas mikrofluidikai egység tervezése és modellezése számításos áramlástani módszerek alkalmazásával. A munka magában foglalja a különböző modulok közötti kapcsolat kialakításának részletes kidolgozását, a reakcióterek méretezését és az elválasztástechnikai egység fő dimenzióinak meghatározását. A kifejlesztendő egység tervezett térfogata nanoliteres nagyságrendű, így a különböző egységek közötti kapcsolat tervezése különösen fontos az adszorpciós veszteségek minimalizálásának érdekében. A megtervezett egység sikeres szimulációs vizsgálatok után prototípusgyártás útján megvalósul, így mód nyílik a modellezési eredmények kísérleti adatokkal történő összevetésére, validálására.

A kutatási téma előzményei:

A doktori program az MTA Lendület III. projekt keretében valósul meg. A projekt célja olyan új, diagnosztikai illetve terápiás célú integrált analitikai eljárások fejlesztése, melyek rendkívül kis mennyiségű minták (melyekben néhány száz illetve ezer sejt található) elemzése révén képesek gyógyászatilag releváns glikoproteinek elemzésére, különös tekintettel a rákkutatásra.

Megjegyzés:

A pozíció betöltéséhez nem szükséges előzetes jártasság a CFD szoftverek alkalmazását illetően ugyanakkor a jelölttel szemben elvárás a kiemelkedő folyamatmérnöki készségek gyakorlati bizonyítása. Preferáltan vegyészmérnök MSc végzettségű jelölteket keresünk, de más kapcsolódó területekről érkező szakemberek is jelentkezhetnek. A program nemzetközi jellege miatt az átlagon felüli angol nyelvismeret különös fontosságú.

előírt nyelvtudás: angol
felvehető hallgatók száma: 1

Please publish modules in offcanvas position.